در اینجا میتوانید پاسخ پرسشهای متداولی که عمدتاً در زمینههای مختلف آموزش موسیقی با آنها مواجه میشوید را مشاهده و مطالعه کنید. در صورتی که پرسش یا پرسشهای شما در این صفحه نیست میتوانید برای دریافت پاسخ با ما تماس بگیرید.
- کلاس های موسیقی چند روز در هفته برگزار میشود و مدت هر جلسه چقدر است؟
- چه سازهایی در آموزشگاه دایره تدریس میشود؟
- متوسط یادگیری ساز چقدر است؟
- آموزش موسیقی از روی نت بهتر است یا به صورت شنیداری (گوشی)؟
- آیا آوردن ساز در جلسه اول الزامی است؟ از کجا باید ساز مناسب تهیه کرد؟
- سخت ترین و آسان ترین ساز کدام است؟
- کودکان از چه سنی می توانند موسیقی را یاد بگیرند؟
- منظور از کلاس مادر و کودک چیست؟
- از چه سنی تا چه سنی کودکان می توانند در کلاس های مادر-کودک آموزشگاه دایره شرکت کنند؟
- برای شرکت در کلاس های مادر-کودک حتما باید از دوره اول شروع کرد؟
- محتوای کلاس مادر و کودک چیست و معمولا دوره کلاس ها چند جلسه است؟
- موسیقی پاپ چیست؟
کلاس های موسیقی چند روز در هفته برگزار میشود و مدت هر جلسه چقدر است؟
در کانون موسیقی دایره به طور معمول یک جلسه در هفته کلاس برگزار میشود و معمولا مدت زمان هر کلاس برای کلاس های ساز نیم ساعت و کلاسهای موسیقی مادر-کودک یک ساعت است.
بازگشت به سؤالاتچه سازهایی در آموزشگاه دایره تدریس میشود؟
کمانچه، سنتور، تمبک، تار، ویولن، پیانو و همچنین مبانی موسیقی از جمله سلفژ، هارمونی و اصول آهنگسازی
بازگشت به سؤالاتمتوسط یادگیری ساز چقدر است؟
یادگیری هنر موسیقی نیز مانند سایر هنرها نیاز به تمرین و علاقه و استعداد دارد. با توجه به اینکه استعداد و علاقه و میزان تمرین و پشتکار همه مثل هم نیست از طرفی هم همه سازها مثل هم نیستند، نمی توان زمان متوسطی برای یادگیری ساز در نظر گرفت. از طرفی یادگیری موسیقی و نوازندگی یک ساز، چیزی نیست که در جایی تمام شود و ما بتوانیم نقطه وسط یادگیری را حساب کنیم. اما در کل برای یادگیری هر نوع سازی حداقل باید دو سال به طور پیوسته تحت آموزش بود و تمرینات روزانه را به درستی انجام داد.
بازگشت به سؤالاتآموزش موسیقی از روی نت بهتر است یا به صورت شنیداری (گوشی)؟
قطعا موسیقی یک هنر شنیداری است و تقویت گوش و یادگیری درست شنیدن و تقلید کردن در موسیقی نقش مهمی دارد. درست مثل یادگیری زبان. اما با توجه به پیشرفت دانش و تعدد شیوههای آموزشی موسیقی و یادگیری موسیقی به صورت گوشی یادگیری کاملی نیست و هنرجوی موسیقی را دچار معضل می کند. به عنوان مثال در سیستم آموزش سوزوکی نیز معتقدند که ما باید موسیقی را همانگونه یاد بگیریم که کودکان زبان مادری را یاد میگیرند. یعنی اول با شنیدن و تقلید کردن می آموزند و بعدها به مدارس می روند و قواعد و دستور زبان و خواندن و نوشتن را می آموزند.
بازگشت به سؤالاتآیا آوردن ساز در جلسه اول الزامی است؟ از کجا باید ساز مناسب تهیه کرد؟
خیر، بهتر است پس از شرکت در اولین جلسه کلاس با مشورت استاد، ساز مناسب تهیه شود.
بازگشت به سؤالاتسخت ترین و آسان ترین ساز کدام است؟
این سوالی است که بعضا از سوی هنرجویان شنیده می شود. باید گفت چیزی به نام سخت ترین ساز یا آسان ترین ساز وجود ندارد و سختی و راحتی یادگیری هر ساز به استعداد و روحیه آن هنرجو نیز بستگی دارد. همان طور که در مدرسه برخی از دانش آموزان در درس هایی مثل تاریخ و جغرافی قوی هستند و در درسی مثل ریاضی مشکل دارند و برخی دیگر برعکس هستند، در موسیقی نیز این حالت وجود دارد و ممکن است یادگیری پیانو برای یک هنرجو آسان باشد اما یادگیری سازی مثل ساکسیفون برایش بسیار مشکل باشد و یا برعکس.
بازگشت به سؤالاتکودکان از چه سنی می توانند موسیقی را یاد بگیرند؟
آموزش مستقیم به صورت (قدم به قدم) برای کودکان باید بالای سه سالگی صورت گیرد ولی پرورش خلاقیت و مهارت ها با استفاده از بازیهای آوازی، ریتمیک و… زیر سه سال هم میسر است. یادگیری موسیقی از سن 3 سالگی به وسیله آموزش موسیقی کودکان ،امکان پذیر است.
بازگشت به سؤالاتمنظور از کلاس مادر و کودک چیست؟
به طور کلی کارگاه های مادر-کودک با هدف پرورش خلاقیت و مهارت برای کودکان تشکیل میشود. همچنین بالا بردن مهارت اجتماعی و ارتباطی در سنین ابتدایی کودک به عنوان سالهای طلائی آموزش و پرورش، تشکیل می شود، هدایت کارهای عملی مادران و کودکشان در خلال فعالیتهای مشترک عملی و تجربی به صورت گروهی در کلاس انجام میشود و این فعالیتهای ساده با تکرار برای پرورش مهارت برای کودک و آموزش برای مادر صورت میگیرد. که طی این کارگروهها مادر و کودک زمان بیشتری را با آرامش به خلق اثر یا خلاقیت و حتی انجام کاری ساده میپردازند که به مانوس شدن مادر و کودک بیشتر از پیش کمک می کند همچنین شناسایی ناهنجاری های کودک و مادر و برطرف کردن آن در این جمع ها صورت می پذیرد.
بازگشت به سؤالاتاز چه سنی تا چه سنی کودکان می توانند در کلاس های مادر-کودک آموزشگاه دایره شرکت کنند؟
به طور کلی آموزشگاه دایره در سه گروه سنی برای کودکان تقسیم بندی شده است:
1) زیر یک سال و یک سال 2)یک سال الی دو سال 3) دو سال الی دو سال و نیم
بازگشت به سؤالاتبرای شرکت در کلاس های مادر-کودک حتما باید از دوره اول شروع کرد؟
خیر، با توجه به رنج سنی کودک سعی می شود تا در هر دوره مناسب و در یک رنج سنی قرار بگیرد.
بازگشت به سؤالاتمحتوای کلاس مادر و کودک چیست و معمولا دوره کلاس ها چند جلسه است؟
10 جلسه هر دوره از فعالیتهایی مشخص به صورت بازیهای ریتمیک، بازیهای آوازی، بازیهای حرکتی و بازیهای گفتاری تشکیل میشود، این دورهها در دایره با نگرش ارف- شولورک انجام میشود.
بازگشت به سؤالاتموسیقی پاپ چیست؟
موسیقی پاپ به انگلیسی (Pop music ) که در اصل به معنی موسیقی عامهپسند (popular) میباشد) یک سبک از موسیقی عامهپسند است و معمولاً در مقابل موسیقی کلاسیک و فولک (محلی) قرار میگیرد و از آنها متمایز است. با این حال هنرمندان این سبک در سبکهای راک، هیپهاپ، دنس، ریتم اند بلوز (R&B) و کانتری هم میتوانند فعالیت داشته باشند و این باعث میشود که تبدیل به سبکی انعطافپذیر شود. عبارت «موسیقی پاپ» همچنین میتواند به یک زیرسبک خاص (درون پاپ) اشاره داشته باشد مانند سافت راک و پاپ/راک. پاپ معمولاً به عنوان موسیقیای تعریف میشود که به شکل تجاری تهیه میشود یا هدف تولید آن سود مالی است. بنا به تعریف سایمون فریت، منتقد موسیقی و جامعهشناس متخصص موسیقی مردم پسند، موسیقی پاپ بیشتر به عنوان یک صنعت شناخته میشود نه هنر. البته این موسیقی را میتوان در حیطه بازار، ایدئولوژی، تولید و زیباییشناسی هم معنا کرد. درواقع، پاپ طوری طراحی شده که «برای همه جالب باشد» و الزاما«از هیچ جای خاصی نیامده» و قرار هم نیست «سلیقه خاصی را اعمال کند».
اما سبک موسیقی پاپ که در ابتدا از آن صحبت شد تنها کمی قبل از راک به وجود آمد، یعنی حدود دههی ۴۰ـ۵۰ میلادی. در این سبک که ممکن بود تنها با ساز اجرا شود یا همراهی ساز و خواننده را در خود داشته باشد تا حدود زیادی از عناصر موسیقی کلاسیک استفاده میشد. ساز بندیها تا حدودی شبیه ارکسترهای کوچک و خانگی کلاسیک بود، به جز اینکه از درامز که در موسیقی جز استفادهی فراوان داشت به جای سازهای کوبهای استفاده شد. بداههنوازی هم مانند سایر موسیقی های مردمی (پاپ)جزئی جدا نشدنی از این موسیقی بود. به مرور زمان با پیشرفت تکنولوژی و ابداع سینتی سایزرها، موسیقی الکترونیک بیش از پیش وارد این سبک از موسیقی شد تا جایی که امروزه کمتر موسیقی پاپی را میتوان یافت که تماما از سازهای ارکستری استفاده کرده باشد. در طی زمان و با پیشرفت این موسیقی سبکهایی همچون ترنس و دیسکو نیز در زیر مجموعهی همین سبک به وجود آمدند که از خصوصیات ترنس و دیسکو میتوان به درامز و باس با صدای بسیار بلند و کر کننده اشاره کرد.
بر خلاف تصور همگان موسیقی پاپ هیچ گاه محبوب ترین موسیقی میان مردم ـ یا به تعبیری عام پسندترین سبک از موسیقی های پاپ ـ نبوده. از اواخر قرن نوزدهم تا حدود دهه ی ۵۰ میلادی سبک جز از پرطرفدارترین سبکهای موسیقی بوده و پس از آن تا اواسط دههی نود سبک راک و از آن زمان تا به امروز موسیقی متال و رپ از پرطرفدارترین سبک های موسیقی بودهاند.
بازگشت به سؤالات